Hoppa till sidans innehåll

Om BLR


 

Bogesundslandets Ryttare bildades 1985 och är en ryttarförening med ca 500 medlemmar från i första hand Vaxholm och Österåker, men även övriga norrortsområdet och Stockholm. BLR  är medlem i Svenska Ridsportförbundet (SvRF) och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund. I och med vårt medlemskap i SvRF kan vi erbjuda våra medlemmar att delta i alla de aktiviteter som Stockholms Läns Ridsportförbund anordnar. Klubben har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Bogesunds Gård och Ridskola.

 

KLUBBIDÉ

BLR skall på ett aktivt sätt engagera och fånga upp Bogesundslandets och kringliggande områdens samtliga rid- och hästintresserade, inklusive föräldrar och andra anhöriga. Klubben skall vara en länk mellan stallen, medlemmarna och ridskolan och därigenom tillgodose alla målgruppers intressen. Medlemsvård är en viktig del som huvudsakligen skall inriktas på att stärka klubbkänslan. Utveckling för såväl klubben som enskilda medlemmar skall utgöra en ledstjärna för vår verksamhet.

 

FÖRSÄKRINGAR

BLR har tecknat en olycksfallsförsäkring för medlemmar, vilken innebär att du som medlem är olycksfallsförsäkrad under aktiviteter anordnade av BLR och/eller Ridskolan samt under den direkta färden till och från sådana aktiviteter.

 

AKTIVITETER

Bland de aktiviteter som BLR anordnar återfinns utbildning, clinics och temakvällar i hoppning, dressyr och hästkännedom, tävlingar i hoppning och dressyr på klubb- och lokal nivå, utflykter till intressanta hästarrangemang samt andra aktiviteter. Kärnverksamheten utgörs dock av ridutbildningen i grupper som vi köper av ridskolan, tillsammans med prova-på-tävlingar och lägerverksamhet.

För att skapa möjligheter till god samvaro och ökat utbyte mellan BLR:s medlemmar har klubben ett klubbhus, "Stället", beläget på Bogesunds Gård. Stället hålls även öppet som cafeteria som drivs av klubben under delar av terminen på lördagar kl. 11.00-15.00. Dessutom disponerar klubben utrymmet i den sk ”Insikten” där man på övervåningen kan sitta i inomhusmiljö och titta på verksamheten som bedrivs i ridhuset.

En förening som vår är beroende av frivilligt engagemang så vi välkomnar alla som kan och vill vara med och hjälpa till vid exempelvis tävlingar och andra aktiviteter.

 

UNGDOMSSEKTION

Inom klubben finns en Ungdomssektion, BUS, som står för en del av klubbens arrangemang, tex. stallövernattning, inför-tävling-kurser, hundhoppning, SPÖÖK, rykttävlingar, käpphäst-KM och mycket annat roligt. BUS bildades i maj 1991 och har en egen styrelse. Alla medlemmar mellan 0-26 år är automatiskt med i BUS.

 

ANDRA UNGDOMSSATSNINGAR

Inom projektet "Idrottslyftet", ett riksomfattande projekt gemensamt för staten och Riksidrottsförbundet, ordnar vi ridintroduktion för ungdomar som vill prova på nya aktiviteter. Projektet genomförs i samarbete med skolan och andra föreningar i Vaxholm.

 

UTBILDNING

I klubben finns en utbildningskommitté  som anordnar kurser, föreläsningar, märkestagningar och annan utbildning för medlemmarna. Genom Svenska Ridsportförbundet har tex. flera av våra ungdomar genomgått ungdomsledarutbildning. Vi har även en populär utbildning för föräldrar som har barn som rider, men som själva aldrig varit aktiva inom hästsporten. BLR arrangerar också kurser och provtagning för Grönt kort, som du behöver för att tävla.

 

TÄVLING

I klubben finns också en tävlingskommitté  som varje termin anordnar klubbtävlingar i hoppning och dressyr för såväl häst som ponny. Under senare år har klubben också arrangerat större tävlingar som ponnyallsvenskan i lagdressyr och lokaltävlingar för ponny och häst. Inriktningen är att på olika sätt stödja ryttare med tävlingsambitioner och att skapa lag som kan delta i tävlingar på lokal såväl som regional nivå. Klubben har lag med i Allsvenskan för både dressyr och hoppning.

 

BOGESUNDS GÅRD OCH RIDSKOLA

BLR samarbetar med Bogesunds Gård och Ridskola, som drivs av familjen Haraldsson.

Av ridskolan köper vi utbildningsverksamhet för barn och ungdomar. Utöver detta bedriver ridskolan även utbildning för vuxna, privatlektioner och s.k. "öppen grupp". På gården arrangeras också knatteridning under sommarhalvåret.

Uppdaterad: 12 APR 2018 08:59

Postadress:
Bogesundslandets Ryttare - Ridsport
Bogesunds Gård
18593 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854131935
E-post: styrelsen@bogesundsl...