Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse


FÖR ÅR 2019
BUS styrelse började 2019 med att bygga på lagandan i styrelsen för att de nya tillskotten skulle få komma in ordentligt i teamet.

Årets första aktivitet blev mellokväll. Ett 10 tal barn kom till stallet en lördagkväll för att titta på melodifestivalens andra chansen tillsammans med sina stallkompisar. Utbyggnaden pyntades med ballonger, kuddar och filtar. Under kvällen mumsades det på både godis och snacks. 

Den årliga äggjakten var nästa aktivitet på tur. Fem godissugna grupper gav sig ut för att hitta sina ägg med hjälp av ledtrådar och samarbete. Solen sken och de stora äggen hittades fort. 

En solig majdag var det äntligen dags för det efterlängtade klubbmästerskapet i Käpphäst. Som tidigare år lånade vi storhästarnas sommarhage till terrängritten. Och dressyren hölls i slottsparken. Efter alla fina ritter fikades det i skuggan.

En månad senare anordnades sommaravslutningen i slottsparken. Det grillades hamburgare och ett snacksbord ställdes upp. Hela familjer kom för att umgås i eftermiddagssolen innan det var dags att säga hejdå till stallkompisarna för sommaruppehållet. 

Under sommar avtog även BUS verksamhet och styrelsen fick tid att ladda om och smala nya ideer inför den kommande terminen. Under sommarledigheten fick BUS-styrelse dock möjlighet att hjälpa till på gården med sysslor eller på ridläger.

Höstterminen sattes igång med aktiviteten Kalle Kaos. Under denna aktivitet samlades ett gäng deltagare för att samla uppdrag. Även detta år var aktiviteten mycket uppskattad.

En mörk oktoberkväll kröp BUS-styrelse och en 15 tal barn ner i sofforna på stället för att titta på film. Under denna filmkväll såg vi en klassiker “Super Zebran”. En mycket uppskattad kväll.

Den 2 november var det dags klubbens största aktivitet. “Spööök” är ett samarbete mellan BLRs styrelse och BUS styrelse. Denna aktivitet som hållits i över 20 år. Detta år blev den “spööökliga prommenaden” på en ny runda. Ett stort antal funktionärer och spöken ställde upp för att hjälpa till att göra denna kväll fantastisk, tack för det!

Sedan var det dags att rösta på sin favorit häst eller ponny för att få fram “Stallbästis 2019”. Den lyckliga vinnaren blev Picasso och han presenterades på julshowen.

I lutet av november fick BUS-styrelse möjlighet att gå på Sweden International Horse Show på friends arena. Detta uppskattade vi mycket - tack så mycket.

När december äntligen var här var det dags att pynta och göra fint i ponnystallet. Även detta år blev ponnystallet väldigt vackert.

När det blev dags för julshow var BUS-styrelse med och spelade ett julspel tillsammans med Emma Saari och Emma Olsson.

BUS styrelse ser fram emot ännu ett händelserik år 2020. Detta år har Alwa Nilsson och Nellie Malmqvist känt att tiden varit inne att gå vidare från BUS styrelse. Tack för ert stora engagemang under er tid i styrelsen! Nya i styrelsen 2020 blir Alice Rosenblad, Zoey Parnell, Hwilja Trygger och Josefine Wikström - varmt välkomna!

Vi vill tacka Bogesunds Gård och Ridskola för att vi får låna gården och hästarna till våra aktiviteter. Självklart vill vi också tacka BLR styrelse för ett gott samarbete. Vi vill också tacka alla barn och ungdomar i stallet som gör det möjligt för oss att göra det som vi tycker är så himla kul! Tusen tack!

Ordförande 
Ida Brännström
Uppdaterad: 18 AUG 2018 23:56 Skribent: Emma Saari

Postadress:
Bogesundslandets Ryttare - Ridsport
Bogesunds Gård
18593 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854131935
E-post: This is a mailto link