Hoppa till sidans innehåll

Stallbästis


Dacke

Stallbästis 2021 - Skansens Dacke

Skansens Dacke är en B-ponny valack född år 2000, han är rasen Gotlandsruss och kommer från Skansen. Under Dackes tid på gården har han lärt många barn att rida och är en väldigt trygg och trevlig ponny. Han ställer alltid upp för våra mindre ryttare och visar sig som den stjärna han är.

Stallbästis 2020 - Träfallets Instyle

Instyle eller Träfallets Instyle som hon egentligen heter är en mycket fin ponny som är omtyckt av många. Instyle är ett sto med mörkbrun färg och en bläs som kom till gården i september 2015. Instyle är av hästrasen New Forest och är en av de större ponnyerna i stallet som en D-ponny. Hon kommer från Träfallets i Knivsta där hon föddes den 7 april 2008. Instyle är en mycket snäll ponny, vilket gör henne till den perfekta ridskolehästen. Hon ställer alltid upp och gör alltid sitt bästa. Instyle är älskad av många och det är väl precis därför som så många har röstat på just henne.

Stallbästis 2019 - Picasso

Picasso är en hungrig ponny som har lärt många barn att rida under sin tid på ridskolan. Picasso är är ett gotlandsruss på 126 cm vilket gör honom till en B-ponny. Han kommer från Västergötland men har bott på gården i många år. Picasso föddes 2001. Picasso är älskad av många och det är väl just därför som han vunnit Stallbästis 2019.

Stallbästis 2018 - Laeryds Filip

Filip eller Laeryds Filip som han egentligen heter är en söt liten ponny som genom sina år på ridskolan har lärt många barn att rida. Filip är en valack med den vackra färgen skimmel och söta små fräknar kring ögonen. Filip är av hästrasen Welsh Mountain och är 119 centimeter hög vilket gör honom till en B-ponny. Han kommer från Småland där han föddes den 8 mars 1990. Filip är en mycket känslig ponny med ett hjärta för hoppning. Han älskar att skutta runt och lära ännu en ung ryttare hur det går till över hinderna precis lika mycket som han älskar att ta en mysig tur i skogen. Filip är älskad av många och det är väl precis därför som så många har röstat på just honom. Vi vill önska honom ett stort grattis!

Stallbästis 2017 - Miss Koffy

Miss Koffy är en fin ponny som föddes den 11 maj 1989. Hon är uppfödd av familjen Haraldsson själv och har levt hela sitt liv på gården. Hon är en väldigt exemplarisk ridskolehäst som är god till sinnet, kärleksfull och älskad av alla. Efter ett långt vackert hästliv fyllt med glädje och kärlek lämnade hon ett stort tomrum den 3 oktober 2018 då hon tyvärr fick galoppera vidare till himlen. Hon är saknad av oss alla.

Stallbästis 2016 - Bransvikens Bors (Bosse)

Bransvikens Bors, även kallad Bosse är en mycket nyfiken häst, han är alltid positiv och vill gärna vara med. Under sin tid på ridskolan har han ställt upp för alla sina ryttare och tagit väl hand om dem vilket har gjort honom väldigt populär. Bosse är en Welsh valack som kommer från Brantsvikens stuteri, han är född 2008. Han är en C-ponny i färgen skimmel. Bosse är älskad av många vilket gör det självklart att han skulle vinna stallbästis 2016. Vi önskar honom ett stort grattis!

Stallbästis 2015 - Majestix (Caruso)

Caruso eller Majestix som är hans riktiga namn föddes 1988 och har tillbringat många år på ridskolan. Trots sin stora storlek rids han inte bara utav vuxna utan också utav barn. Caruso är en trogen vän och älskad av alla. Vi är tacksamma för all kärlek, glädje och alla upplevelser Caruso har givit oss på ridskolan och vill därför hylla honom för årets stallbästis 2015. Han blev hela 30 år och betar nu på de evigt gröna ängarna.

Stallbästis 2014 - Mars

Mars är en mycket fin och snäll ponny, som är mycket omtyckt av såväl vuxna som barn! Mars är en vitblack fjording, med en så kallad ål längs ryggen, och är född 1997. Han är pålitlig och på hans rygg kan man alltid känna sig trygg. Han gillar även att bli ompysslad och har ofta olika frisyrer i mannen! Mars är omtyckt av många i stallet och därför är det inte förvånande att han vunnit stallbästis 2014! Mars betar nu på de evigt gröna ängarna.

Stallbästis 2013 - Porchin Amber Flash (Abbe)

Porchin Amber flash eller Abbe som han kallades på ridskolan är en mycket fin och godhjärtad  ponny som med sitt pigga och glada temperament är väldigt  omtyckt av många. Abbe är en Welsh Cob och är 140cm i mankhöjd, han föddes 16onde Mars år 1993. Efter ett långt och fint liv med många år på ridskolan och mycket kärlek har fina Abbe nu fått galoppera vidare på de evigt gröna ängarna. Abbe är mycket saknad av oss alla.

Stallbästis 2012 - Träfallets Filur

Träfallets Filur kom till Bogesunds gård och ridskola för ungefär ett år sedan. Under det här året kan man utan att överdriva säga att han har gjort storsuccé bland ridskoleeleverna. Han är mångas favorit, stora som små, tack vare att han alltid är lika glad. Går man in till Filur i boxen kommer han fram och hälsar nyfiket och han vill alltid veta vad som är på gång! Han har lyckats bli en favorit även hos många som inte ridit honom, just för att han är så himla snäll att borsta och pyssla med.

Att Filur var en av de som flest skrev upp sig som skötare till, var alltså inte någon tillfällighet! I ridningen är Filur precis lika positiv och glad, och är det hinder med på lektionen, då tycker han att allting blir ännu roligare! Under den långa pannluggen kikar han nyfiket fram med nyfikna och busiga ögon och sedan han kom har han lyckats charma oss alla!

Stallbästis 2011 - RMS Mufasa (Muffe)

Muffe som han kallas är en mycket fin ponny som är rasen welsh. Han är en valack född 2000 på 128 cm. Han är en mycket fin färg som heter isabell. Han är en talangfull ponny som briljerar både på dressyr och hoppbanan, med både lite äldre och yngre ryttare. Han har även lyckats charma de som inte rider honom med sitt otroligt gulliga utseende. Detta gör det inte konstigt att Muffe blev stallbästis i år. Muffe betar nu på de förevigt gröna ängarna. 

Stallbästis 2010 - Skäpperöds Vitellius (Tellus)

Tellus är våran minsta ponny på ridskolan, som lyckats charma oss alla, både stora och små. Tellus är en shetlandsponny, på 103cm. Han är en valack född 2001. Tellus har lärt många barn rida. Han är en mycket snäll och mysig ponny, men under den tjocka pannluggen kikar hans busiga ögon fram. Trots hans lilla storlek har han lyckats bli omtyckt av alla, då han är så himla söt. Därav är det inget konstigt att bästa lilla Tellus blev stallbästis. 

Uppdaterad: 11 MAR 2021 21:25 Skribent: Emma Saari

Postadress:
Bogesundslandets Ryttare - Ridsport
Bogesunds Gård
18593 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 0854131935
E-post: styrelsen@bogesundsl...