Verksamhetsberättelse - Bogesundslandets Ryttare - Ridsport - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse


BUS verksamhetsberättelse för 2015 års verksamhet
Verksamhetsåret 2015 påbörjades lite tveksamt men flaggan hissades högre och högre och året avslutades med den i topp. Den planerade sportlovsaktiviteten var tvungen att ställas in på grund av för få anmälda och BUS kom fram till att det berodde på en kombination av att anmälningslappen kom upp lite för sent och att många var bortresta över lovet. På påsklovet arrangerade BUS den årliga äggjakten men med ett något annorlunda upplägg denna gång där fokus lades på vägen till ägget i högre grad än tidigare. Detta gjordes genom att deltagarna delades in i lag och fick genomföra utmaningar tillsammans, exempelvis hinderbana med skottkärror, och fick en ledtråd för varje avklarad uppgift som sedan ledde till ägget som låg gömt någonstans på gården. Denna äggjakt gav rekordmånga deltagare som nöjt samlades på gräsmattan utanför ridhuset efter avklarat uppdrag för uppdelning av godiset.

BUS fixade i våras även en städlapp till Stället så att alla kan hjälpas åt att påminna varandra om när ens städvecka är, genom att lappen sätts på den persons skåp som har nästa städvecka som en vänlig påminnelse.

När våren precis övergått i sommar hölls BUS årliga Käpphäst-KM med många entusiastiska ekipage. I år var det banhoppning inomhus som gällde då vädret inte riktigt ville vara med oss, men humöret var på topp ändå under hela tävlingen och det efterföljande ärevarvet! I samma veva fick BUS styrelse hem de pikétröjor som vi haft möjlighet att beställa med bidrag från styrelsen i BLR, så nu är det ännu lättare att se vilka BUS är! Bogesunds slott hade under försommaren en “Slottets dag” då BUS med gårdens hästar anordnade ponnyridning vilket var väldigt populärt för de barn som kom till slottet, och intäkterna för det gick oavkortat till Världens Barn. Som tack för hjälpen fick vi en visning av det fina slottet i höstas. När sommarlovet började var det dags för anmälan till Sommaravslutningen, som var omåttligt populär förra året men i år fick vi tyvärr inte ihop tillräckligt med anmälningar för att kunna genomföra den, men skam den som ger sig.

Under hösten fyllde BUS Instagramsida ett år och 200 följare, som tre månader senare hade uppgått i hela 250 följare! Det är numera vår största kanal till alla som är intresserade av vad som händer i BUS och på gården. Instagram är också ett enkelt sätt att påminna BUS följare om våra aktiviteter och saker som händer i stallet, vilket ökar deltagarantalet. Under sommaren riskerade kontot att svalna en del när ridskolan hade lov, därför genomfördes en “stafett” av instagramkontot där var och en i BUS styrelse fick ha hand om kontot under ett par dagar av lovet för att ungdomarna och de andra följarna skulle få lära känna oss lite bättre vilket verkade vara väldigt uppskattat.

Lagom till att höstterminen satte igång arrangerade BUS en rykttävling, något som önskats av många i vår förslagslåda. Och verkligheten stämde överens med lådan, då detta kom att bli en av de mer populära aktiviteterna BUS genomförde under året med en hel del ivriga ryktare och många ompysslade och nöjda ponnyer efteråt. Sedan satte planerandet av det årliga Spööök igång med mycket nytt tänk att ta hänsyn till efter förra årets händelse. Men hela projektet roddes tryggt i land i samarbete med BLRs styrelse och resulterade i ett mycket uppskattat och populärt arrangemang som var livat och kul för såväl funktionärer som deltagare. Årets Stallbästis röstades fram under hösten och vinnaren blev stallets mysfarbror Majestix (mer känd under namnet Caruso). En bild av honom tillsammans med en fin text sitter uppe på en lapp i Ponnystallet.

Dagen innan Julshowen fixade BUS lite julkänsla genom att pynta stallet. Under Julshowen red vi en kadrilj på taggade hästar, men vi lyckades undvika en ofrivillig avsittning i år. Vi blev även nominerade för Årets Utmärkelse i år igen, men utmärkelsen gick till Emmelie Löf som verkligen förtjänat priset, grattis Emmelie! Året avslutades med en till aktivitetspremiär: pepparkakshustävling! Fyra lag deltog och trots att det krävdes en hel del kämparanda för några av dem avslutade alla uppgiften med bravur och priser för “Pepparkakshusvinnare”, “Pepparkakshuskämpar”, “Fantasifullaste pepparkakshuset” och “Sockerbomben” delades ut. En ny, bättre TV har skänkts till Stället och den hoppas vi ska kunna förgylla många filmkvällar framöver!

Nästa verksamhetsår hoppas BUS på ännu ett händelserikt år, många roliga aktiviteter och glada deltagare som sprider energi i stallet. Emma Saari, Emma Olsson, Sara Palmdal och Filippa Pettersson kommer att sluta i BUS styrelse och som BUS ordförande vill jag tacka dem för det arbete de lagt ner. Nya in i styrelsen är Hanna Norberg, Tuva Höglund, Ida Brännström, Johan Åkersten och Tea Stein, och de välkomnar vi in i BUS med öppna armar och hoppas att de ska trivas och tillföra mycket roliga idéer.

BUS vill också rikta ett stort tack Bogesunds Gård & Ridskola för förtroendet att om och om igen få ställa till med bus på gården och med hästarna. Slutligen vill vi också tacka BLRs styrelse för året som gått.
 
 
 
Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:12
Skribent: Jackie Braconier

Postadress:
Bogesundslandets Ryttare - Ridsport
Bogesunds Gård
18593 Vaxholm

Kontakt:
Tel: 08-54131935
E-post: This is a mailto link